Премини към основното съдържание

Кметът на Симитли Апостол Апостолов направи първа копка на бъдещ стадион в село Полена

Апостол Апостолов, първа копка

Днес бе даден старт за изграждането на футболно игрище в село Полена. Кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, заедно с кметът на селото Веселин Топузов счупиха бутилки шампанско в греблото на багера, с който започна работата по строителството на новия стадион.

За ритуалната първа копка за началото на строителните дейности на спортното съоръжение, събра много жители на селото, които скоро ще се радват на новата си придобивка – стадион за всички жители и за любимия си отбор - ФК “Ветрен“ (Полена).

На официалната церемония присъстваха също народният представител Стефан Апостолов, председателят на Общински съвет - Симитли – Вилимир Александров, зам.-кметовете на община Симитли Елеонора Гаврилова и Юлиан Мишев, представители на фирмата изпълнител, част от момчетата от местния отбор, както и жители на селото.

Само стадион си нямаме, оттам нататък нашето село е красиво, подредено, с асфалтирани улици, добра инфраструктура, площад, красива църква, споделиха присъстващите, които са радостни, че скоро ще имат и изграден стадион.

Терена ще бъде разположен на над 4 000 кв.м., и допълнително площ, която е предвидена за зона за сигурност. Новото спортно съоръжени ще бъде с 185 седящи места, както и съблекални за отборите и съдиите и LED осветление с автономно захранване. Предвидени са и четири броя тоалетни, както и два броя скамейки с навес. Вратите за вход и изход ще бъдат три броя, а зоната на игралното поле ще бъде с изкуствена трева.

Село Полена е едно от селата в общината, където младите се интересуват от спорт, а футболът е страст на жителите.

Предизборна публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!