Премини към основното съдържание

Добра новина! Стефан Апостолов договори средства от МОН за община Симитли

Стефан Апостолов, Красимир Вълчев, нови средства, МОН

Още една добра новина за община Симитли. Днес, народният представител Стефан Апостолов договори средства от МОН чрез подкрепата на Красимир Вълчев - председател на Комисията по образование и наука в Народното събрание.

Средствата, които са осигурени са 248 000 лева за подмяна на стария компрометиран покрив с нов на филиал „Ян Бибиян“ на Детска градина „Радост“ и монтиране на нови LED лампи в помещенията, което ще намали разходите на детското заведение за електричество.

В разговора са договорени още 150 000 лева за Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Крупник, които ще бъдат използвани за извършване на необходимите ремонтни дейности и в коридорите на учебното заведение. Припомняме, че вече бяха напълно ремонтирани класните стаи там.

В момента за 600 000 лева се ремонтира и покривът на Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Симитли. По този начин само целевите средства за развитие на образователните институции в община Симитли през тази година, отпуснати от Министерство на образованието и науката, са точно 1 милион лева.

„Като народен представител ще продължа да работя за повече инвестиции в образованието в нашата община, защото това са инвестиции в нашите деца, в бъдещето на Симитли“ – подчертава Стефан Апостолов.