Премини към основното съдържание

Голяма веселба и вкусен курбан за празника на село Полето

11 май е! Денят на светите братя Кирил и Методий! Този ден е особено празничен за село Полето, тъй като църквата в населеното място носи името на светиите. 

 

Двамата свети братя са приемани и като закрилници на селото. Празникът днес започна с литургия в храма, отслужена от отец Евгени. Свещ за здраве в черквата запалиха общинският кмет Апостол Апостолов, зам.-кмета Евгения Георгиева, председателят на Общински съвет - Симитли Вилимир Александров и кметовете на селата Полето, Черниче и Мечкул - Иван Манчев, Георги Стефанов и Цветанка Илчова. Празникът бе уважен и от кмета на село Брежани Благой Стефанов.

 

Отец Евгени благослови вкусната храна, която тази година е постна, тъй като е сряда. Топъл боб и риба на скара, приготвени от местни майстори, бяха раздадени на над 200-те човека, които се събраха под навесите в двора на храма за големия празник на село Полето!

 

Оркестър се грижеше за доброто настроение на празнуващите, които се поздравяваха за празника и вдигаха весели наздравици.

 

Тържествата в село Полето ще продължат и в събота, когато ще има голям събор от 18.00 часа с четирима гост - изпълнители.