Премини към основното съдържание

Голям празник в Сушица за храмовия празник на църквата "Света Троица"

Апостол Апостолов, Стефан Апостолов, Свети дух

Ценности, устояли на времето. Спойката, корените, основата, вярванията, разбиранията - всичко това са традициите. Традициите в Община Симитли се съхраняват и почитат от малки и големи. Това видяхме във вчерашния ден и в село Сушица, където стотици се събраха на Свети Дух за да продължат една стара традиция, да почетат храмовия празник на селото.

По повод един от най-големите празници в православната църква Свети Дух, красивата църква в Сушица, носеща името „Света Троица”, посрещна над 500 гости за храмовия празник и стана повод да се съберат много потомци на селото от близко и далеч.

На този ден село Сушица прави най-големия си празник. Тържествен водосвет бе отслужен от отец Бисер, който благослови храната, приготвена специално за всички присъстващи.

На празника присъстваха и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, председателят на Общински съвет - Симитли Вилимир Александров, кметският наместник на село Сушица Георги Митрев, който за поредна година се бе погрижил нищо да не липсва на присъстващите. На празника присъстваха и кметове на околните села, както и много гости.