Премини към основното съдържание

Феерия от блясък и красота на абитуриентското дефиле в Симитли

Красиви, елегантни, модерни - такива са тазгодишните абитуриенти на Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" - град Симитли. 

 

Всеки от тях се откроява със своята идентичност и стил, с роклите, костюмите, дори с излъчването, което носи. 

 

Тази година зрелостниците са от два класа - 12 "А" и 12 "Б" с класни ръководители са Вяра Боянска и Гергана Янчова. Сред абитуриенти има отлични спортисти, носители на множество награди от различни научни състезания, изявени и много талантливи млади хора. 

 

От днес абитуриентите ни поемат по нов път в своя живот и затова изпращането им бе подобаващо. 

 

Парадът на красотата започна от двора на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" към площад "Септември". Там зрелостниците преминаха по пътека от цветя и рози, през специална арка. След това се качиха и на сцената, където отброяваха от 1 до 12. Мощните им викове ясно дадоха да се разбере, че тази вечер ги очаква голям купон. 

 

Абитуриентите ще празнуват в ресторант "Алпийска градина". Техни специални гости ще бъдат кметът на община Симитли Апостол Апостолов, зам.-кметовете на общината, главният секретар Гергана Стоименова, председателят на Общински съвет - Симитли Вилимир Александров, писателката, родом от Симитли Гергана Тодорова, директорът на училището Таня Янкова, която е и дама на един от абитуриентите, учители и други.

 

Зрелостниците ги очаква и специална изненада от Общинското ръководството, както и още един подарък от писателката Гергана Тодорова, но какви са те, предстои да разберем малко по-късно тази вечер. 

 

Дефилето на абитуриенти бе наблюдавано от десетки жители на община Симитли, които ги ръкопляска и ги поздравяваха по повод един от най - специалните моменти в техния живот.

 

Общинското ръководство на Община Симитли и ръководството и колектива на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Симитли пожелават на младите хора попътен вятър, много сбъднати мечти и щастливи мигове! Нека успеят да се реализират успешно в професиите, които ще изберат и с тях допринесат за по-доброто бъдеще на Община Симитли!