Премини към основното съдържание

Два контейнера за текстил бяха поставени в Симитли

текстилни контейнери

Поредна инициатива от Община Симитли за събиране на отпадъци. Този път инициативата е във връзка със събиране на стари дрехи.

 

Два броя контейнери за отпадъци от текстил и обувки са на разположение на жителите на община Симитли.  Съоръженията са разположени на територията на град Симитли. В тях гражданите ще могат да изхвърлят дрехи, текстил от домакинствата в това число: покривки, спално бельо и други артикули, както и чанти и обувки.

 

Съдържанието на всеки един контейнер ще се изпразва веднъж на две седмици. Целта на тази система е рационално управление на текстилните отпадъци, рециклиране, което ще подсигури повторното им използване, както и намаляване на вредното влияние на подобен вид отпадък върху околната среда.

 

Всички годни  дрехи, събрани от контейнерите, ще бъдат изпращани за повторно използване в слаборазвити страни, а тези в лошо състояние ще се преработват с машини, за да влязат отново в производството. Текстилните отпадъци, които ще се изхвърлят в специализираните контейнери трябва да бъдат чисти и поставени в торба.

 

Контейнерите са изработени от метал и разполагат със специален механизъм, който не позволява съдържанието им да бъде изваждано и разхвърляно наоколо.

Новите съоръжения са разположени в гр. Симитли на кръстовище между ул. „Васил Левски“ и „Христо Смирненски“, както и в кв. Ораново между ул. „Септемврийска“и ул. „Панайот Хитов“.