Премини към основното съдържание

Децата от Неделно училище към храм "Рождество Богородично" с поздрав за Деня на християнското семейство

Неделно училище, Василка Дафкова, църква

Днес в храма "Рождество Пресвета Богородица" в гр.Симитли учениците на госпожа Василка Дафкова, децата от Неделното училище поздравиха своите семейства и всички присъстващи със стихчета и песни по повод "Въведение Богородично". 

 

Отец Спас Веселински, който е председател на църковното настоятелство, се обърна към децата от Неделното училище и тяхната учителка и изразя своята радост, че всеки път децата са все повече и добави няколко думи за предстоящия празник - "Въведение Богородично". 

 

"Въведение Богородично" е влизането на Светата Дева в Йерусалимския храм. Когато Мария навършила три години, благочестивите й родители Йоаким и Ана изпълнили обещанието си дадено пред Бога и оставили дъщеря си в храма - да служи на Господа и да се подготвя за великото си преназначение на Божията майка. Този ден Църквата е приела и за Деня на християнското семейство".

 

На милото тържество присъства и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, който поздрави децата, както и техните семейства.

 

Г-жа Василка Дафкова също благодари на всички дечица са усърдната работа, за труда и знанията. Малка изненада от нея и учениците имаше за всяко семейство.

 

С много мил жест от Кристина Боянска, ученичка на г-жа Дафкова в Неделното училище, която подари лично от нея нарисувана картина за Деня на християнското семейство.