Премини към основното съдържание

„Да изчистим България заедно“ в община Симитли – мисия успешна

Да изчистим България заедно, почистване, община Симитли

Стотици доброволци, кметовете на населени места, кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет Вилимир Александров, всички центрове за настаняване от семеен тип, общинска администрация, училища и детски градини, общинските съветници и много граждани се присъединиха към кампанията „Да изчистим България заедно“.


С ентусиазъм и добро настроение, в резултат на кампанията, се почисти детската площадка в месдтността „Чобан дере“, където като доброволец се включи и кметът на община Симитли Апостол Апостолов.


В Железница  се почисти теренът около гробищния парк, в Градево –  освен гробищния парк, се почисти и отбивката за Банско.


Над 40 доброволци, заедно с кмета на Брежани Благой Стефанов, почистиха тонове боклук от двора на бившето училище, където има изградена спортна площадка.


В Долно Осеново се почисти коритото на р. Осенска, а в Черниче, водени от кмета доброволци почистиха замърсени терени около ж.п. гара Черниче. Доброволците на Крупник почистиха парка и пространството около параклиса „Света Троица“. В Полена се почисти гробищният парк, а доброволците от Полето почистиха пространството около чешмата на главен път Е-79.


„Ако всички почистим около дворовете си, България и светът ще бъде по-добро място за живеене“. - сподели кметът на община Симитли Апостол Апостолов като искрено благодари на всички, които се включиха в кампанията и направиха община Симитли по-чиста и по-приветлива.