Премини към основното съдържание

Частично затваряне в област Благоевград

За две седмици, считано от утре /11 март/ в област Благоевград се въвеждат по-строги противоепидемични мерки, обявиха на брифинг след съвещание на Областния оперативен щаб директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Калоян Калоянов и областният управител Бисер Михайлов.

 

От утре ще бъдат затворени търговските обекти тип МОЛ, с изключение на намиращите се в тях аптеки и хранителни магазини. За срок от 14 дни се преустановява работата и на фитнеси, кина и театри, школи за извънкласно обучение на територията на областта, ограничават се и масовите мероприятия на открито и закрито.

 

Ресторантите и заведенията ще продължат да работят, но с намалено работно време - до 22 часа, посочи д-р Калоянов. Засилва се обаче контролът по спазване на противоепидемичните мерки.

 

Въвеждането на по-строги мерки се налага, защото в Област Благоевград се наблюдава значително повишаване в броя на новите случаи на COVID – 19. На база 14-дневна статистика са установени 337 заболели на 100 хил. души. Също така в болниците в региона се наблюдава запълване на легловата база. Към днешна дата в лечебните заведения са настанени около 300 души.

 

РД-01-396.pdf (894.77 KB)