Премини към основното съдържание

Ансамбъл „Веселие“ отпразнува 24-тия си рожден ден с впечатляващо участие в Международен фолклорен фестивал в Радовиш, Северна Македония

Поредно впечатляващо представяне и ново отличие си спечели емблемата на Община Симитли – Ансамбъл „Веселие“, който в края на миналата седмица взе участие в Международния фолклорен фестивал в град Радовиш, Република Северна Македония.

 

Нашите танцьори имаха възможността да покажат своя талант и умения, както и да се съревновават с участници от Босна и Херцеговина, Сърбия, Албания, Гърция и Хърватска. Това, което Ансамбъл „Веселие“ показа на сцената остави всички без думи.

 

Лично кметът на Радовиш бе този, който връчи отличието на нашия ансамбъл, отправяйки специална покана към талантливите ни момчета и момичета и техните хореографи Калина и Любомир Марянски за участие на фестивала и през следващата година, подчертавайки класата на „Веселие“.

 

Председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров също бе част от състава, взел участие във фестивала. Най – младият председател за пореден път доказа, че е един от големите пазители на традициите в Община Симитли и изключително добър танцьор, в чиято кръв гори българският народен танц и фолклор.

 

Участието на ансамбъл „Веселие“ във фестивала в Република Северна Македония съвпадна и с 24-тия рожден ден на състава. По този повод Любомир Марянски написа:

 

Честит празник, ВЕСЕЛИЕ!

 

На този ден преди 24 години ние двамата, с моята съпруга, Калина Марянска дадохме началото на един ансамбъл, който през всички тези години се превърна в едно духовно училище за родолюбие и огнище на българския дух.

 

През ансамбъла преминаха стотици момичета и момчета, които с много труд, любов към танца и неподправен ентусиазъм успяха да покорят сцените не само в България, но и в още 18 европейски държави. Ансамбълът се превърна в емблема на град Симитли и достойно представя общината във всички форуми на танцовото изкуство.

 

Днес, "Веселие" достойно отбеляза своя рожден ден със страхотно представяне на Международния фолклорен фестивал в град Радовиш, Р. Северна Македония.

 

Ние, като ръководители, поздравяваме и благодарим на всички бивши и настоящи членове на ансамбъла, пожелаваме ви крепко здраве, успешно преследване на всички ваши мечти и нестихващ порив към българските народни танци!“