Премини към основното съдържание

Ученици от 11 и 12 клас, при СУ Симитли, присъстваха на дискусия, проведена с еврокомисар Мария Габриел в Благоевград

Единадесетокласници и дванадесетокласници от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Симитли, присъстваха на дискусия „Мобилността и възможностите в рамките на Европейското образователно пространство и Стратегията за университетите“, проведена в гр. Благоевград, зала „22 септември“ на 20 януари 2023 година.

 

Срещата бе организирана от екипа на Андрей Новаков - член на Европейския парламент. Присъстваха Мария Габриел - Европейски комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж и евродепутатите Асим Адемов, Лидия Перейра - представител на Португалия в Европейския парламент. Участие  взеха и ученици от цяла Благоевградска област.

 

Учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - гр. Симитли: Валентина Ружинска, Ивайла Сандева, Беатрис Янева от 11 “а“ клас и учениците Николай Боянски, Сребрина Безина, Рая Стойчева, Йоана Стоилкова, Виктория Александрова от 12 „а“, както и техните класни ръководители Ани Радичева и Теменужка Николова, присъстваха на дискусията.

 

Еврокомисар Мария Габриел представи възможностите на програма „Еразъм+“. Обърна специално внимание на приоритетите на програмата, а именно тя да бъде „По-приобщаваща, по-зелена и по-цифрова.“ „Тя се е превърнала в символ не само на нашите ценности, а в символ на сбъднатите мечти и проекти“, каза още Мария Габриел. 

 

„Все повече ще си говорим за „зелен“ „Еразъм+“, обръщаме специално внимание за подкрепа на тези, които отдават значение и предлагат решение на темите, свързани с климатичните промени“, допълни Мария Габриел.