Премини към основното съдържание

Тържествено посрещнаха първокласниците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли

С богата празнична програма посрещнаха първокласниците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли. Тази година за първи път училищния праг прекрачиха 61 деца, които са разпределени в три паралелки.

 

Тържеството се проведе в двора на учебното заведение, като в програмата участие взеха духовият оркестър към учебното заведение, както и четвъртите класове, които заедно с класните си ръководители бяха подготвили кратък музикално – сценичен поздрав към всички ученици, учители, родители и гости.

 

Част от най-малките ученици на училището в Симитли също показаха своите артистични заложби, с което приветстваха всички присъстващи.

 

В програмата взеха участие и изпълнители от детски танцов състав „Изворче“ и мажоретен състав при читалище „Св. Климент Охридски“ с ръководители Калинка и Любомир Марянски.

 

Специални гости на тържеството бяха кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, зам.-кметът Юлиан Мишев и председателят на Общински съвет Симитли Владимир Христов.

 

Директорът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли Таня Янкова поздрави учителите, учениците и техните родители за началото. „15 септември съчетава в себе си трепета и очакванията на всеки ученик, учител и родител. Вярвам, че новата учебна година ще е успешна, творческа и изпълнена с възможности за изява“, каза още тя.

 

За поредна година училището в Симитли посреща своите възпитаници с обновления, сред които 5 реновирани класни стаи за начален етап. Освен това предстои ремонт на кабинета по природни науки и изграждане на площадка за безопасност на движението. Също така от тази учебна 2021/ 2022 година СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще се отоплява на метан, а не на дизелово гориво, както беше до сега. Всичко това е станало възможно, благодарение на народния представител от Симитли Стефан Апостолов, обясни Таня Янкова.

 

Директорът сподели също, че още в първия учебен ден се усеща желанието на учениците да общуват със своите своите учители в реална среда. „Днес повече от всякога се усеща желанието на учениците да общуват със своите учители в реална среда. „Честит първи учебен ден! Нека годината е здрава, присъствена и успешна“, пожела още Янкова.

 

По повод началото на учебната 2021/ 2022 година поздравителни адреси бяха прочетени от кмета на Община Симитли Апостол Апостолов и началникът на Регионалното управление на образованието – Благоевград Ивайло Златанов.

 

След края на празничната програма най-малките ученици на Симитли, заедно със своите класни ръководители, преминаха под специална арка и за първи път прекрачиха прага на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“. В класните стаи ги очакваха и специални подаръци от кмета на община Симитли - Апостол Апостолов. 

 

За по-големите ученици нямаше тържествено посрещана поради въведените ограничения, заради увеличаващите се случаи на заболели от COVID – 19. Вместо това те бяха посрещнати от своите класни ръководители в класните стаи на открито.