Премини към основното съдържание

С над 500 приятели кукерската група от Симитли „Първи  квартал, втора група“, даде старт на традиционните кукерски банкети в Община Симитли

Апостол Апостолов, „Първи  квартал, втора група“, кукерски банкет, Кристиян Качулски

С над 500 приятели кукерската група от Симитли „Първи  квартал, втора група“, даде старт на традиционните кукерски банкети в Община Симитли. За пореден път всички пазители на традициите в кукерската група показаха колко са обединени и освен, че представят отлично своята група и умеят да се веселят от сърце.
 
Много сурвакари, роднини и приятели се събраха, за да се забавляват заедно. Оркестър се погрижи за доброто настроение на всички присъстващи, а на празничните трапези организаторите начело с Кристиян Качулски и Александър Балабанов се бяха погрижили да не липсва нищо. С много настроение и дълги хора кукерският банкет продължи до късните часове на нощта. 

Празникът на групата уважиха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, секретарят на община Симитли Гергана Стоименова, както и приятели от други кукерски групи.

Кукерите от „Първи  квартал, втора група“, всяка година участва в красивия фестивал, който Община Симитли организира „Симитлия – Древната земя на кукерите“, където печели множество призови награди, както за цялостно участие, така и за отделни атрактивни персонажи.  На общинското кукерско дефиле, групата представя красиви кукерски костюми, както и разнообразни персонажи. Неразделна част от групата е и танцовия състав, който всяка година е с нови последователи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!