Премини към основното съдържание

Парад на красотата в Симитли

Премина най-вълнуващият ден за абитуриентите от Симитли – абитуриентският бал.

 

Вчера, нашите зрелостници, пременени в красиви бални рокли и елегантни костюми, най-красиви, показаха стил, чар и щастливи усмивки.

 

Стотици симитличани излязоха на празнично украсения площад, за да ги видят, за да се насладят на модното дефиле, за да ги снимат и да пожелаят на завършващите успех в бъдеще.

 

Денят за абитуриентите започна от пазара, където се събираха и разгряваха с първите хора. След като се събраха, традиционно, те отидоха да вземат класния си ръководител – г-жа Теменужка Николова. Заедно, с класния си ръководител, абитуриентите прекрачиха за последен път училищния праг, където ги очакваха директорът на училището – г-жа Таня Янкова, зам.-директорът – г-жа Йорданка Памуклийска и всички техни учители.

 

Дефилето започна от двора на училището, продължи по улица „Христо Ботев“ и стигна на площада, където жители и гости на града очакваха с нетърпение красиво пременените абитуриенти.

 

С много настроение и сияещи усмивки, абитуриентите и техните учители преминаха през площада с мощни скандирания до 12.

 

Емоционална изненада бяха подготвили за зам.-директорът – г-н Борислав Дафков и неговото семейство, което празнуваше рождения ден на сина на г-н Дафков в местно заведение. Завършващите поздравиха семейството, подариха подарък на рожденика, изиграха няколко хора в негова чест, след което се запътиха към сцената, за да ги видят всички.

 

Дефилето продължи през празнично украсена арка, където си направиха снимки от най-бляскавия ден в живота.