Премини към основното съдържание

Направиха първа копка на нов високотехнологичен завод в Симитли

10 нови работни места ще бъдат разкрити в Симитли.

 

По-рано днес се състоя церемония „Първа копка” за изграждането на нов високотехнологичен завод за производство на оптични кабели.

 

Новият завод се изгражда в индустриалната зона на града по Програма за  развитие на селските райони. Той ще бъде с площ 2 300 кв. метра и по план, трябва да започне работа до 18 месеца.

 

На церемонията бяха кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, народният представител в 44-то и 45-то Народно събрание – Стефан Апостолов, зам.-кметът на община Симитли - Юлиан Мишев с ресор “Икономика и стопанска дейност”, собственикът и фирмата изпълнител.

 

Отец Велизар отслужи водосвет за здраве и благоденствие.

 

Радостен съм, че днес, заедно с кмета на община Симитли – Апостол Апостолов, направихме първа копка на завод, който ще осигури още работни места за хората от общината.

Този завод е само началото! Ежедневно водим преговори с потенциални инвеститори от България и чужбина, които вече могат да си закупуват земя за изграждането на производствени бази и във втората ни Индустриална зона!

Голяма част от тях вече са изразили намерение да вложат средства в изграждането на фабрики и заводи в Симитли, което от своя страна е още една стъпка към превръщането на общината в производствен и икономически център за Югозападна България!“ – коментира Стефан Апостолов.