Премини към основното съдържание

Книгата „За хармонията и МОРЕТО“ на Гергана Тодорова с премиера в град Симитли

Със затаен дъх и чаша вино в ръка, приятели и почитатели на Гергана Тодорова имаха възможността за първи път да се докоснат до втората ѝ книга „За хармонията и МОРЕТО“, чиято премиера се състоя в град Симитли тази вечер. Сред гостите бяха д-р Мария Апостолова и кметицата на село Крупник Иванка Чакалска.

 

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов също уважи събитието, а появата му бе определена като истински подарък от родената в Симитли Гери. Авторката на книгата изказа специални благодарности към сина си Иван Сарафски, който подари на своята майка рекламна стена за събитието, както и към домакините от кафе "Младост" и по - специално към добрата ѝ приятелка Христина.

 

Арт – срещата откри Снежана Стоименова, близка приятелка на авторката на „За хармонията и МОРЕТО“. Тя обясни, че изборът на датата 11 ноември (денят, в който почитаме Св. Мина) не е случаен.

 

„Казват, че той чува молитвите и дарява с чудо всички, които му се молят от сърце. Нека Св. Мина дари с чудо всеки един от нас. Под знака на чудотвореца, не случайно, избрахме тази среща с вас. Избра я Гери“, каза още тя.

 

Според Снежана Стоименова, всяко докосване до книгите на Гергана Тодорова – „За какаото и кадифето“ и „За хармонията и морето“ е себепознание, пречистване, поглед навътре в самия теб, прошка, любов.

 

„Гери е ЛЮБОВ“, подчерта тя.

 

Самата писателка определи втората си книга като „ангелска“.

 

„Втората книга написах с енергията, че препятствията дават мост към най – вътрешното ни аз“, сподели Гери.

 

До магията на думите ѝ имаха възможността да се докоснат всички гости на срещата, след като Елисавета Георгиева, а и самата авторка, четоха стихове и есета. Двете дами само „повдигнаха завесата“ на това, което е скрито в „За хармонията и морето“... там всеки ще открие по нещо за себе си, защото всеки стих, всяко изречение идва от сърцето на Гери, но не като поучение, а като подарък да се вгледаме в себе си, да се преоткрием, да бъдем щастливи.

 

На финала – Гергана Тодорова обеща, че тази арт – среща е само началото на много бъдещи срещи с нейните приятели и почитатели от родния град Симитли, градът, който все още помни малкото и артистично момиченце, което се превърна в истинска жена, която може и знае как да въздейства чрез думите си!