Премини към основното съдържание

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов участва в официалното откриване на 3 км. от автомагистрала „Струма“

Трикилометров участък от автомагистрала „Струма“, намиращ се след тунел „Железница“, малко преди Симитли, бе пуснат за движение днес в присъствието на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, областният управител на област с административен център Благоевград Николай Шушков и кметът на Община Симитли Апостол Апостолов. Министър Шишков връчи и Акт 16 на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“, която финансира обекта.

 

Припомняме, че изграждането на участъка се забави две години, заради образували се свлачища от двете страни на магистралата. Служебният регионален министър обясни, че едното от двете свлачища е по-сериозно, поради което фирмата – изпълнител на обекта е изготвила проект, който включва укрепването му, като това ще се случи в два етапа.

 

„Първият етап трябва да приключи след 3 месеца и тогава ще може да пуснем цялото движение, включително и в тунела. В средата на следващата година трябва да е завършен и вторият етап от укрепването, което ще позволи да пуснем целия участък“, добави министър Шишков.

 

Служебният министър отбеляза, че действително 3 км. не са много, но все пак се очаква трафикът да бъде облекчен, благодарение на новата отсечка, която е част от ЛОТ 3.1.