Премини към основното съдържание

Кметът Апостолов предупреди: Ако до седмица мостът не бъде пуснат, най-вероятно ще се стигне до протести и затваряне на главен път Е-79 (ВИДЕО)

По-рано днес кметът на Община Симитли Апостол Апостолов взе участие в предаването „България в 60 минути“ на Българската национална телевизия, където обясни какво се случва с новия мост и защо все още не е пуснат за движение.

 

Кметът припомни, че новото модерно съоръжение, което отговаря на всички европейски изисквания, е готово и вече 30 дни на терен няма работници, тъй като мостът е изцяло завършен.

 

По негова информация това, което бави процедурата по привеждането на моста в експлоатация е, че не е подписан Акт 15, което не позволява да бъдат внесени документите за издаването на Акт 16.

 

По думите на Апостолов Акт 15 не е бил подписан, тъй като е бил установен проблем с хоризонталната маркировка и е трябвало да се изчака 72-часово тестване на водопровода. И двете неща вече не фигурират като пречки, тъй като маркировката е поправена, а водопроводът работи близо 20 дни, което е много повече от необходимия тестов период.

 

Надявам се, че всеки момент Акт 15 ще бъде подписан, след което и Акт 16 и мостът ще бъде пуснат за движение, защото в кв. Ораново живеят около 4 000 души. При настоящите високи цени на горивата се налага да обикалят по 20 км., което ги натоварва изключително много“, заяви Апостолов.

 

Стана ясно също, че от БНТ са получили официално становище по темата от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които са съобщили, че след приключване на работата на комисията, АПИ ще отправи искане към Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) за сформиране на държавна приемателна комисия, която да издаде Акт 16.

 

Ако до седмица мостът не бъде пуснат, най-вероятно ще се стигне до протести и затваряне на главен път Е-79. Назрява недоволство в жителите на града. Всички се надявахме, че за Великден ще може да пуснем моста, но това не се случи. В момента хората обикалят близо 20 км. и то при тези цени на горивата. Не е нормално това да бъде причинявано на жителите на град Симитли“, уточни кметът Апостол Апостолов.

 

Цялото видео с участието на кмета на Симитли Апостол Апостолов може да видите на следния линк:

 

https://bnt.bg/news/zashto-chisto-nov-most-v-simitli-ne-e-pusnat-za-dvizhenie-v318721-305415news.html