Премини към основното съдържание

Ивайло Гоцев: Община Симитли е пример за качествени социални услуги

Община Симитли, ивайло Гоцев, социални услуги,

Община Симитли провежда дългосрочна политика за социалните услуги и дейности. Тя е начертана още в началото на 2010 година, когато залагахме тези услуги в общинските стратегии.

Сега има национална карта за социални услуги, в която за наша радост, защото ние се радваме на всяко нещо, което е добро за хората, ще разкрием още три нови социални услуги, а именно нови центрове от резидентен тип за възрастни хора, за лица с психични разстройства и за лица с деменция. Това заяви в ефира на Радио Благоевград Ивайло Гоцев, ръководител на звено „Заведения за социални услуги“ в община Симитли.

Той подчерта, че Община Симитли е пример за успешни и качествени социални услуги и е единствената в областта, която предлага толкова широкоспектърен набор от подобни дейности.

„Нашата община предлага 15 социални услуги, които обхващат най-рисковите целеви групи. Това е политика, която винаги сме следвали“, допълни Гоцев.

„През далечната 2006 година, когато започнах работа в Симитли, за мен беше най-важно да усетя, че има смисъл от всичко това. Тогава имаше само една разкрита услуга, а сега вече са 15. В системата на социалните дейности в Симитли работят 200 човека. Важно е да подчертая, че при нас няма текучество, напротив, хората намират реализация и път в живота“, допълни Ивайло Гоцев.

99 процента от хората, които започват работа в социалните центрове в Симитли, са завършили ЮЗУ „Неофит Рилски“ и университетът е на изключително високо ниво в подготовката на младите кадри.

„За нас е важно не само дипломата. Когато правим подбор на служители за нас е важно те да са сензитивни към уязвимите групи, защото социалната работа е преди всичко сърце“, заяви Ивайло Гоцев.

Целият разговор може да чуете в прикачения линк: https://bnr.bg/blagoevgrad/post/102001105/ivailo-gocev-obshtina-simitli-e-primer-za-kachestveni-socialni-uslugi?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3BbGt4PEN6MXVFhZNo9RLr94JFFswSffR8w2RPlaec4wyKZq0_aqFaUmk_aem_AUbdHetWNG61kxPFEqEZ9wxGsltmDSoRy7FVtjyZT8BON0z7wgZf06lq1bYVFsUgaf1ehHXaTcNRGa5pVaHykIsM

Източник на информация и снимка: https://bnr.bg/blagoevgrad