Премини към основното съдържание

И в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Крупник откриха учебната година

Балони в цветовете на българското знаме и много настроение белязаха първия учебен ден на новата 2022/2023 година в училище СУ „ Св. Св. Кирил и Методий“ - село Крупник.

 

На тържественото откриване присъстваха: отец Величко, Иванка Чакалска - кмет на село Крупник, Веселин Топузов – кмет на село Полена, Георги Стефанов – кмет на село Черниче, общинският съветник Владимир Благоев, родители, бивши учители и визпитаници на училището.

 

Традицията в училище бе спазена със символите на училището – знамето и химна на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Под звуците на националния химн на Република България бе издигнат българският трибагреник.

 

С богата литературно - музикална програма, възпитаниците на училището поздравиха присъстващите за първия учебен ден.

 

Отново е първият учебен ден, най-цветният и изпълнен с усмивки ден от годината. За първи път прекрачват прага на нашето училище първокласниците. От днес вие, мили деца, ставате част от голямото семейство. Посрещаме ви с радост. Днешният ден е специален за вас, защото той показва, че вече сте пораснали”, каза в приветственото си слово директорът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” Венцислав Кълбов.

 

Първокласници споделиха първите си трепети, преди да прекрачат училищния праг. По стара българска традиция за изпровод г-н Кълбов хвърли менче с вода, за да им върви по вода.

 

Поведени от своите учители, под звуците на училищното звънче, най-малките преминаха под арка с балони и с вълнение влязоха в красивата си класна стая.