Премини към основното съдържание

И СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Крупник готово да посрещне своите 247 ученика, от които 21 прекрачват училищния праг за първи път

С кратка тържествена програма на 15 септември от 09.00 часа – директори, учители, ученици и родители заедно ще поставят началото на новата учебна 2021/ 2022 година в двора на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Крупник.

 

За първи път училищния праг ще прекрачат 21 първокласника, събрани в една паралелка. Общият брой на учениците в учебното заведение е 247.

 

Новата учебна година ще започне присъствено и при стриктно спазване на Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата, издадени от Министерството на образованието и науката, а именно:

 

-действия, свързани с дезинфекция на повърхностите и проветряване, носене на предпазни средства от ученици и учители, ограничаване на достъпа до сградата на външни лица, повишен медицински контрол на входа на училището и др.

 

Директорът на училището Венцислав Кълбов сподели, че мнението му за обучението от разстояние през миналата учебна година е противоречиво. "От една страна обучението не беше прекъснато и годината завърши успешно, ученици и учители бяха снабдени с устройства и интернет връзка, но не всички ученици участваха редовно и пълноценно в учебния процес. Това се оказа много трудно за малките деца от 1 до 3 клас, чието участие в този вид обучение е неосъществимо без родителска подкрепа, което от своя страна затрудни много семейства", сподели той.