Премини към основното съдържание

Директорът на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов посети Симитли във връзка с изграждането на новата противопожарна служба

Апостол Апостолов, Стефан Апостолов, Противопожарен участък,  Александър Джартов, Валентин Василев, пожарна, нова пожарна

Днес директорът на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов, директорът на РДПБЗН комисар Валентин Василев, кметът на община Симитли Апостол Апостолов и народният представител Стефан Апостолов направиха инспекция на сградата в бившето поделение на Гранични войски в Симитли, в която ще се намира новата противопожарна служба.

В момента върви процедурата за избор на изпълнител, който ще ремонтира постройката, за да се осигурят перфектни условия за огнеборците.

Припомняме, че в противопожарния участък в Симитли ще бъдат разкрити 17 работни места, а целта на пожарната в града е да се извършват дейности за навременна и бърза реакция при овладяването на възникващи бедствия, аварии, пожари и други извънредни ситуации. Противопожарният участък, който се разкрива за първи път в Симитли е благодарение на усилията на местната власт и е една от най-важните придобивки за жителите на общината. 

По време на срещата, коментираха, че се надяват в най-скоро време службата да заработи, за да може по-бързо да се реагира при възникването на пожари.