Премини към основното съдържание

Четвъртокласниците в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - село Крупник проведоха иновативен урок по "Човекът и обществото"

СУ Кресна,

Иновативен урок по "Човекът и обществото" се проведе с четвъртокласниците в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - село Крупник. В урока се обобщиха знанията за природните области в България. По интересен и забавен начин, учениците преминаха през територията на нашата родина, като участници в приказно пътешествие. Учителите на четвъртокласниците - г-жа Павлина Чифлигарова и г-жа Симона Равначка бяха приложили много умело най-новите иновативни методи в образованието.

Урокът започна с попълване на кръстословица, чрез която се актуализираха знанията за важни понятия и термини в изучавания учебен предмет. След поставяне на темата се приложи интересния за всички малчугани метод - мозъчна атака. Определени ученици в екип по двама бяха направили презентации за всяка една природна област. След емоционалното представяне на своите трудове, се премина към творческа задача - изработване на мисловни карти. Бяха сформирани екипи, които чрез групова работа оформиха и представиха, изпълнени своите задачи.

Гости на професионално подготвения и изнесен урок бяха - г-н Венцислав Кълбов - директор на СУ "Св. св. Кирил и Методий" с. Крупник; г - жа Диана Стефанова - заместник директор, г -н Александър Равначки - кмет на село Крупник, колеги и родители на учениците. В края на урока учениците получиха подаръци от ръководството на училището. Те пък бяха изработили за гостите си по една българска червена роза. Всички пожелаха на учениците четвъртокласниците успех на предстоящото в края на годината НВО.