Премини към основното съдържание

Не стреляйте по футболиста, той толкова си може! (topsport.bg)

Източник сниммка: LAP.bg

Пореден цикъл (ако Борислав Михайлов чете това, сигурно се усмихва) квалификации, пореден срам за националния ни отбор по футбол. Едва ли са останали много оптимисти за представянето на уж най-добрите ни играчи. България започна с очаквана загуба от Швейцария - 1:3, на стадион "Васил Левски". Не сме очаквали да ни започнат с 3 бързи гола в първите 13 минути, но от "трикольорите" винаги идват изненади. Много рядко добри, почти винаги лоши.

 

И все пак - да не стреляме по футболиста, той толкова си може! С нов селекционер, отново гледаме и явно ще продължим да гледаме старите муцуни в отбора, с леки корекции. На всички е ясно, че поредния голям форум ще го гледаме по телевизията. Свикнахме с това. Не сме имали някакви огромни очаквания. Надеждите на много специалисти и фенове са най-накрая да се залага основно на млади играчи, да се обиграва отбор и да доживеем квалификации, в които ще се представим на ниво и ще сме в играта до последно. Дори след 4-5 години. Е, явно ще продължим да чакаме. Пак се викат ветерани, едно и също. Селекционерите се сменят, хората в БФС и болшинството от отбора - не! Така няма как да стане.

 

Все по-малко хора се интересуват от националния ни отбор. Мачовете му не предизвикват интерес дори пред телевизора. И да разрешат феновете да са на трибуните, и да не разрешат - за представителния отбор на България голямо значение няма. Просто, защото няма интерес към продукциите им на терена. Които са все така трагични.

 

Уморихме се от това ръководство на БФС и от всичко, случващото се в националния отбор - вече дълги години поред. С такова първенство, в което липсва конкуренция за титлата, по една или друга причина, с толкова чужденци в отборите и със съдийство, което коментираме след всеки мач, няма как нещата да се получават. И 10 Сисиньовци да играят за България, ползата е никаква.

 

А след мачовете слушаме едни и същи коментари от едни и същи господа. Националният отбор предизвиква само безразличие, а хората в БФС други чувства у нас. В безтегловност сме отдавна. Промяната рано или късно ще дойде. Ще се помъчим още малко, докато дочакаме промяната. Дано този път е истинска. Дано е промяна, а не подмяна. Че навсякъде футболът е страст и забавление. В България е мазохистично мъчение...

 

Статия от Topsports.BG : https://topsport.bg/national/ne-strelyayte-po-futbolista-toy-tolkova-si-mozhe.html

Източник снимка: LAP.bg