Премини към основното съдържание

С много веселба, ромите от село Крупник посрещат Банго Васил

Банго Васил

Днес в ресторант „Крупа”, в навечерието на ромската Нова година - Василица, наричана още Банго Васил, ромите от село Крупник се събраха на дълги празнични  трапези. 

 

Всички празнуваха в ритъма на музиката, епицентъра на събитието беше всяко свободно място в ресторанта, но най-вече дансингът.

 

Известния ромски оркестър „Сали бенд“ вдигна градусите на вечерта, изпълнявайки страхотни ритмични песни, които допринесоха за много настроение и веселба. Както казаха нашите приятели роми, какво е ромска вечер без музика. В този ред на мисли, какво е ромска вечер, ако не се обяви конкурс за най-добре танцуващи. В дълго надиграване взеха участие много момичета и момчета, като всяка една девойка, бе отличена с награда за своите танцови възможности.

 

Празникът на ромите в Крупник бе споделен от общинския кмет Апостол Апостолов, който поздрави всички роми с празника. "Бъдете живи и здрави! Бъдете все така жизнерадостни и весели! Заедно можем всичко и да се веселим и да работим и това го показваме постоянно! Гордея се, че имаме такива роми в нашата община! Не се делим, всички заедно градим живота си, заедно градим нашата общината, за да стане най-хубавото място за живеене в цяла България! Благодаря, че Ви има!". С тези думи, кметът Апостолов поздрави всички приятели роми от село Крупник.

 

Поздрави към всички празнуващи отправиха и кметът на село Крупник Иванка Чакалска, народният представител Стефан Апостолов и ромският лидер в селото Емил Методиев.