Премини към основното съдържание

На ромска вечер в село Крупник

Ромска вечер, Банго Васил, село Крупник, Апостол Апостолов

Ромите от село Крупник отбелязаха в аванс с много веселба своя празник Банго Васил. В ритъма на музиката се веселиха всички от сърце. Ресторант "Крупа" се оказа тесен за всички празнуващи. Красиви, усмихнати и със сърца изпълнени с веселие, такива бяха нашите приятели от ромската махала в Крупник.

По традиция те празнуват Банго Васил в почивните дни веднага след 14-ти януари, когато е нова година по стар стил, тачена от ромите като Василица, но тази година желанието за веселба надделя и те празнуваха в аванс.

С много забавни игри и томбола започна празничната вечер. Бяха раздадени различни атрактивни награди.

„Желая на всички Ви много здраве, както и много късмет, защото това са най-важните спътници в живота! Веселете се както винаги досега, бъдете все така красиви и весели“, каза в обръщението си кметът Апостол Апостолов, който уважи празника на ромите в Крупник.

Гости на празника бяха и кметът на селото Александър Равначки, уважаваният от всички ромски лидер в Крупник Емил Методиев, които също поздравиха празнуващите, както и общински съветници от селото.

Препълнен ресторант с над 150 сърцати роми празнуваха в ритъма на музиката с харесвания ромски оркестър „Сали бенд“. Музикантите изпълняваха емблематични, обичани и харесвани песни на нашите приятели от ромската махала в Крупник.