Премини към основното съдържание

"Самопровъзгласеният Инициативен комитет" пита Касабов и компания:

Във връзка с публикувана позиция на ръководството на БФС от 01.02.2020год. възникват въпроси, отговорите на които са дължими на футболната общественост: 

 

- Кои лица стоят зад публикуваната позиция на „ръководството на БФС"? Този въпрос възниква поради обстоятелството, че представител на БФС е Президентът на БФС, а негово изявление липсва.

 

- Проверило ли е „ръководството на БФС" изнесената информация за оказван натиск, съответно кои са лицата, които са извършили проверката?

 

- Отрича ли „ръководството на БФС" правото на клубовете да се обединяват с оглед защита на членствените си права?

 

- Имат ли право членовете на БФС да изразяват правото си на мнение свободно извън форумите свикани от „ръководството на БФС"? 

 

Обръщаме внимание, че Изпълнителното бюро на БФС е предложило за гласуване от ИК на БФС за гласуване на следващото заседание на Изпълнителния комитет, Извънредното Общо събрание на БФС да се проведе на 25.06.2021 г., петък, в Националния дворец на културата, БЕЗ ДА Е ПОСОЧЕН ДНЕВЕН РЕД. 

 

Оставяме без коментар употребените в позицията на ръководството на БФС квалификации като: излъскване имиджа на отдавна дискредитирани във футбола лица" (не е посочено кого се визира), „плосък опит за злепоставяне на БФС", „самопровъзгласения „Инициативен комитет"".

 

Заявеното ниво на комуникация и обявеното място за това (само на конгрес) създава предпоставки за липса на състоятелен дебат. Искрено се надяваме това да не нагнети допълнително напрежението във футболната ни общественост.

 

Инициативен комитет за издигането кандидатурата на Христо Порточанов за президент на БФС.