Премини към основното съдържание

В аванс почетоха християнския празник Голяма Света Неделя в планинското село Ракитна

Голям празник се състоя днес в Цръгналовата махала на планинското село Ракитна, а поводът – отбелязването в аванс на християнския празник Голяма Света Неделя, който по традиция се почита на 7 юли.

 

В махалата, около параклиса, наречен на Великомъченицата, се събраха десетки жители и гости на община Симитли, както и много потомци от село Ракитна. Отец Яне отслужи литургия, след което благослови вкусните казани с курбан, приготвени с много майсторлък от златните ръце на малкото останали майстори – готвачи на подобен вид ястия в района.

 

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, заедно със съпругата си д-р Апостолова и дъщеря си, също уважиха празника и споделиха празничния ден с празнуващите. Там бе и кметът на село Ракитна Стефан Костов.

 

За доброто настроение на празнуващите се погрижи сладкогласна певица и музиканти. Под ритмите на хубавата музика се извиха дълги хора, а щастливите празнуващи с радост споделяха веселите емоции, които успяха да си създадат в днешния празничен ден за село Ракитна!