Премини към основното съдържание

Стефан Апостолов: Влязох в политиката, за да съм полезен на хората и да работя за решаването на проблемите на община Симитли и региона!

Стефан Апостолов,  избори 2024

Стефан Апостолов: Влязох в политиката, за да съм полезен на хората и да работя за решаването на проблемите на община Симитли и региона!
Стефан Апостолов е кандидат за народен представител от Коалиция „ГЕРБ-СДС”. От 2017 година насам той неизменно получава доверието на хората и намира място в парламента. Той е сред най-разпознаваемите депутати не само в община Симитли, откъдето е, но и в целия Пирински край. Защото непрекъснато е сред хората в региона. А това му помага да познава добре проблемите им. Разговаряме с кандидат-депутата преди поредния вот, който е на 9 юни, когато са изборите и за Народно събрание, и за Европейски парламент.
Пак сме пред важни избори. Защо отново търсите доверието на вашите съграждани и на хората в Благоевградска област?
-Защото смятам, че младите хора като мен трябва да са активни, да не стоят встрани, а с действията си да правят живота на хората по-добър, по-сигурен, по-спокоен. Аз заставам с открито лице пред моите съграждани от община Симитли, тъй като всеки ден съм сред тях, аз съм един от тях. Заедно с общинското ръководство успяхме да направим много през последните години за жителите на всяко населено място на територията на общината. Моята сила не са думите, а делата. Затова влязох и в политиката, след като получих предложение от ГЕРБ през 2017 година. По този начин съм полезен на останалите  като работя за решаването на проблемите на хората и в Симитли, и в целия Пирински край, както и на проблемите на малките общини. Затова искам доверието на избирателите, а получа ли го, ще продължа все така да съм техен представител в парламента, който защитава интересите им.
Един от проблемите, който засяга точно община Симитли, е този с огромните задръствания и „тапите“ край града. Полагате ли усилия за намиране на решение?

Заедно с общинското ръководство на община Симитли поставихме проблема пред компетентните институции. И те вече се задействаха. Вече се работи по изграждането на пътен участък от около 600 метра, за да може да се довърши обектът преди отпускарския сезон, когато хиляди българи пътуват в посока Гърция за своята ваканция. Най-големите „тапи“ се образуват при сливането на двата потока - на колите, които идват от ГКПП-Кулата, и от курорта Банско. За нас най-важно е този проблем да се реши. Защото почти всеки петък и неделя, когато има засилен трафик, стават тези задръствания. А това е предпоставка и за пътни инциденти. Ще се разшири габаритът на първокласен път Е-79 от мотел “Найс” до връзката с автомагистрала “Струма”. По този начин на пътуващите от зимния курорт към София няма да им се налага да изчакват при отбивката до мотела, където се събират колоните коли от Кулата и Банско. Идващите от курорта ще продължат движението си по новата лента и ще се включват в автомагистрала „Струма“, без да се засичат с трафика, който идва от южната ни съседка.

Довършването на АМ „Струма“ ли е най-важният инфраструктурен проект за Благоевградска област?
Да, това не подлежи на съмнение. И трябва да присъства в дневния ред на всеки депутат от региона. Още повече, че през последните три години, когато ГЕРБ не управлява, почти нищо не се прави. Ако искаме развитие на целия регион, трябва да се дострои автомагистралата. С построена изцяло магистрала ще намалят пътните инциденти, а това са спасени човешки животи. Преди време ни коства много усилия, стигнахме дори до протести, но успяхме да убедим държавата да пусне новия мост, който свързва центъра на Симитли с квартал „Ораново“. Липсата на добра пътна инфраструктура пречи и на развитието на туризма, а нашият регион основно разчита на този отрасъл.
Вашата кауза вече 7 години е една и тя е инвитрото. Защо решихте да подкрепяте двойки с репродуктивни проблеми?
-Защото тази подкрепа е живот. Това са хора, които искат да имат най-ценното на този свят - своя рожба. Помогнал съм финансово до момента на над 100 двойки. Това ми носи удовлетворение, защото виждам щастието в очите на тези хора, когато се сдобият със свое дете. Убеден съм, че правя нещо полезно и важно, нещо ценно и неповторимо - помагам да се създаде нов живот. Защото всяко семейство иска да има дете. Докато съм народен представител, ще дарявам част от всяко мое месечно възнаграждение за тази своя мисия. И да не съм депутат, това ще е моята кауза завинаги. Радвам се, че моята кауза впечатли и моя приятел от Нидерландия - Марк. Той наскоро разбра за това, което правя. И веднага взе присърце мисията ми. Той също ще подкрепя двойки с репродуктивни проблеми, като ще осигурява всяка година по 10 000 лева! Жестът на Марк за пореден път ме убеди, че правя нещо наистина много значимо - помагам да се създаде нов живот!

Община Симитли наистина се променя с бързи темпове. Какви проекти ще се осъществят в най-скоро време?
Най-напред искам да подчертая, че до момента е направено много. Всичко това може да се види от всеки един жител. Вече споменах за новия мост над река Струма, ремонтира се пътят до село Брежани. Старата индустриална зона, която е в бившето военно поделение, продължава да се развива. Там се изграждат още предприятия, които ще осигурят нови работни места. На мястото на бившите погреби ще бъде построена новата индустриална зона. В нея скоро ще започне строителството на нови предприятия, които ще произвеждат роботи за военната индустрия, дронове и бронирани автомобили. Още със старта на работата ще бъдат открити стотици добре платени работни места. По плана за възстановяване и устойчивост ни предстои откриването на три нови социални заведения за възрастни хора в риск. В тях ще бъдат разкрити около 60 нови работни места. Всички виждат какви инвестиции се направиха в нашите училища, които като инфраструктура са на европейско ниво. Тези инвестиции ще продължат, защото това са инвестиции в нашите деца, в нашето бъдеще. След дълги години успяхме с ръководството на община Симитли да се преборим в града да се открие противопожарна служба. Тя ще се намира на територията на бившето поделение на Гранични войски и в нея ще се разкрият 17 работни места. Вече започна обновяването на парка в село Крупник и строителството на нов стадион в село Полена. Ще се ремонтират десетки улици, ще се изградят водопроводи, ще се санират блокове. Осем са одобрените блокове, но аз ще работя за това държавата да финансира и тези сгради, които останаха в резервния списък за саниране. ГЕРБ-СДС ще внесе в следващия парламент и законопроект за осигуряване на средства през държавния бюджет за тази дейност.   

Защо хората да гласуват за кандидат-депутатите на Коалиция „ГЕРБ-СДС”?
-Защото след три години е време да приключим с експериментите. Вече почти никой не вярва на Продължаваме промяната. Тези хора се появиха преди няколко години и даваха обещания на килограм. Но животът не само не се подобри, а застина. Нищо положително не се случва за гражданите – висока инфлация, ниски доходи, спряха се важните инфраструктурни проекти. За да спре това пропадане на държавата, трябва да има силно редовно правителство и работещ парламент. Важно е следващото правителство да възстанови загубената преди 3 години връзка между централната и местната власт. Само правителство с водеща сила ГЕРБ може да го направи. Ние сме единни и обединени, имаме обща цел - хората да живеят по-добре и да се възползват повече от възможностите, които дава Европейският съюз. ГЕРБ има много добри експерти, които са показали, че могат да изведат страната и от най-тежките кризи. Време е да се загърби разделението и да се работи за справянето с всички тези проблеми на гражданите - инфлация, доходи, несигурност, непредвидимост. За да върнем доверието на хората в политическата класа и институциите, да върнем доверието на европартньорите ни. Правителството на Бойко Борисов вкара България в чакалнята на Еврозоната, изпълни всички критерии за членство в Шенген, подготви проекта на Плана за възстановяване и устойчивост. Имахме ниски цени на горивата, нулева инфлация, нулева миграция. Бяхме пример за развиваща се европейска държава.
Заради всичко това правилният избор на 9 юни е да подкрепим кандидатите на Коалиция “ГЕРБ-СДС” за Народно събрание и за Европейски парламент с №22.
Ако искате да ме подкрепите и да имате  човек в парламента, който е един от вас и винаги ще се бори за решаването на проблемите ви, то можете да ме подкрепите с отбелязване в квадратчето на бюлетината със зелен шрифт на №22 за “ГЕРБ-СДС” и моята преференция №122 в кръгчето.
Много сме! Силни сме! Обединени можем да постигнем всичко! 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!