Премини към основното съдържание

Служители от Общинска администрация - Симитли с информационна беседа в IV група "Слънце" към ДГ „Радост“, филиал „Център“

22 април, Деня на Земята, беседа, Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени

Днес в ДГ „Радост“, филиал „Център“ в IV група „Слънце“, малките слънчеви деца на Симитли имаха възможност да се запознаят по интересен и забавен начин с важни теми, които касаят нашия дом – Земята.

Във връзка с отбелязване на Деня на земята на 22 април и финализиране на дейностите по проект № BGENVIRONMENT - 4.003 -0017 „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“ се проведе беседа с информационен характер относно ползите от използването на слънчева енергия за топла вода и отопление.

Проектът по който община Симитли е партньор се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“.

Кратката презентация и беседа по темата бе представена от еколога на община Симитли г-жа Таня Скендерска, която обясни на децата от група „Слънце“, важни неща по темата.

Гостите на мероприятието г-жа Гергана Стоименова – секретар на община Симитли, председателя на местния парламент г-н Вилимир Александров, както и служители от общинска администрация, бяха приветливо посрещнати от слънчевите деца на IV група „Слънце“, както и от техните ръководителите г-жа Сърдарова  и  г-жа Далева.

В рамките на проведената беседа  г-жа Скендерска разясни на децата за ползите от използване на слънчева енергия и провокира децата с интересни въпроси, на които възпитаниците на ДГ „Радост“ отговориха и показаха изключителни знания за опазване на планетата Земя, както и за разделното събиране на отпадъци и използване на топлинната енергия.

В изпълнение на дейностите по проекта в община Симитли се инсталират соларни системи за топла вода в осем детски градини и  3 социални заведения.