Премини към основното съдържание

С награждаване на изявени ученици и шествие, в Симитли се отбеляза денят на Светите братя Кирил и Методий

24 май, Апостол Апостолов, Кирил и Методий

Днес е 24 май. Отбелязваме Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Вълнуващ бе и днешния ден за ученици и учители от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли. Местното училище посрещна за деня на Светите братя Кирил и Методий десетки възпитаници и чрез приветсвени думи директорът на гимназията поздрави всички за добре дошли.

С награждаване на ученици стартира днешния празник в училищния двор на СУ - Симитли. Първи своите награди получиха учениците  от начален етап на обучение, а това са :

1. За отлично представяне в националното състезание „Европейско кенгуру“ се награждава Кристиян Владимиров Памуклийски – 2 „Б“ клас,  класиран на 1-во място в област Благоевград.

2. За отлично представяне на областен кръг и класирана за национален кръг на състезанието „Ключът на музиката“  , се награждава Симона Росенова Стойнева – 4. „В“ клас

3. За отлично представяне на областния кръг на олимпиадата по математика се награждава Ивайла Ивайлова Добрева – 4  “А“ клас

4. За отлично представяне на областния кръг на олимпиадата „Знам и мога“ се награждава Константина Иванова Армянова – 4 “Б“ клас.

5. За отлично представяне на областния кръг на олимпиадата „Знам и мога“ се награждава Йоан Янков Георгиев – 4 “А“ клас.

6. За много добро представяне в националното състезание „Европейско кенгуру“ се награждава Васил Венциславов Пилев  –  2 „А“ клас

7. За много добро представяне в националното състезание „Европейско кенгуру“ се награждава Любима Василева Пенчева  – 2 „В“ клас

Награждаването продължи с изявени ученици от по-горните класове в училището в Симитли.Първа на сцената за да получи своята награда бе Христина Кръстева ученичка от 5 „Б“ клас, която спечели ПЪРВО МЯСТО в конкурса „Звезди в радиото“ в раздел „Фолклор“

Христо Ковачки ученик от 6 „Б“ клас взе СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА на Общинския координационен съвет на синдиката на българските учители в конкурса „Звезди в радиото“ в раздел „Фолклор“ и неговия педагог от СУ – град Симитли старши учител по музика Александър Георгиев.

Десислава Малиновска, ученичка от 6 „Б” клас, ТРЕТО МЯСТО в X Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила”–познат и непознат ”-гр. Благоевград, категория „Разказ” - „Доброто ражда добро” (5. – 7. клас), с главен учител по БЕЛ Ангелина Василева.

Отлично представяне на  Националната олимпиадата по география и икономика – областен кръг на учениците:

Теодора Добринска от 7 „Б“ клас; Александър Костадинов – от 7 „В“ клас и Емилия Трендафилова от 7 „В“ клас, заедно със своята старши чуителка по ГИ Десислава Златанова.

Награда за отлично представяне на Националната олимпиада по информационни технологии – областен кръг, в направление „Интерактивни проекти“ на учениците взеха Ивана Златева и Венизара Георгиева от 7 „Б“ клас и техния старши учител  Мария Ортомарова.

Отличен за отлично представяне на Националното състезание по математика „Европейско кенгуру“ награда получи Лзбомир Джигуров от 7 „В“ клас и старши учител по математика Галина Арабаджийска.

Ванеса Ковачка – от 10 „А“ клас, бе наградена за постигнатия успех в конкурса „Рими с аромат на канела“ за най-креативно стихотворение, където спечели ВТОРО МЯСТО и старши учител по БЕЛ г-жа Вяра Боянска.

Наградата ПЪРВО МЯСТО в областното състезание „Млад огнеборец“ спечелиха учениците:

Христо Стойчев – 6 „Б“ клас

Симона Мицова - 6 „Б“ клас

Гергана Стоименова - 6 „Б“ клас

Ивайло Николов - 6 „Б“ клас

Васил Малинов - 6 „Б“ клас

Даная Янева – 6 „А“ клас

Даниел Тупаров - 6 „А“ клас

Кристиян Качулски - 6 „А“ клас

Радослава Георгиева - 6 „А“ клас

Валентин Боянски - 6 „А“ клас

По повод дългогодишния стаж като педагог и издигане престижа на училището СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли, директорът г-жа Таня Янкова връчи плакет и грамота на г-жа Светла Атанасовска.

По повод празника, ръководството на училището бяха получили и поздравителни адреси от името на г-н Ивайло Златанов - началника на РУО - Благоевград и от кмета на община Симитли г-н Апостол Апостолов.

След приключване на награждаването, започна традиционното празнично шествие. Символично подредени с бели, зелени и вервени балони, малките възпитаници на училището поведоха шествието в Симитли.  Много ученици, учители, граждани и гости се включиха в дефилето, което тръгна от двора на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли, продължи по улица „Георги Димитров“, ул. „Христо Ботев“ и завърши отново в местното училище.

Гости на днешния празник бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, председателя на местния парламент Вилимир Александров, зам.-кметът на община Симитли Юлиан Мишев, кметове на кметства, общественици, жители и гости на Симитли.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!