Премини към основното съдържание

Отбелязаха Деня на българския спорт и в училището в село Долно Осеново

На днешната дата, 17 май, отбелязваме Ден на българския спорт. По този повод учениците и учителите на Обединено училище ,,Св.Паисий Хилендарски", село Долно Осеново, организираха спортни игри и забавления. Под ръководството на госпожа Силвия Бекярова учениците се съревноваваха в няколко състезания:

 

СПОРТНИ ИГРИ

 

Момичета:

 

Пети срещу шести клас.

Картофено надбягване

В единия край се поставят върху два столa по една чинийка с картофи (равен брой). В другия край също върху столове има празни чинийки. Целта на играчите е, с помощта на лъжичка да пренесат картофите от едната чиния в другата. Кой е по-бърз?

 

Момичета:

 

Седми срещу осми клас.

Морски вълк

На участниците се дават дебели въженца със задачата да вържат възела.

Възлите могат да бъдат всякакви - морски или обикновени. Печели отборът развързал първи възлите.

 

Момичета:

 

Девети срещу десети клас.

На блатото

На участниците се дават по два листа хартия. Целта им е да минат през "блатото" (стаята) по "островчетата" (листовете хартия). Трябва да сложат единия лист хартия на пода, да стъпят върху него и с двата крака, след това да поставят другия лист по напред, да прекрачат и да стъпят върху него с двата крака. След това обръщайки се, да вземат първия лист от пода и да го сложат на свой ред пред себе си, за да стъпят върху него. И така, който премине първи през стаята от единия край до другия е победител.

 

Учители срещу ученици.

 

Тегли се жреби с игрите Картофено надбягване, Морски вълк и на Блатото

Учителите могат да се включат в всички Спортни игри и в турнира по футбол, само ако противниковия отбор е с играч по малко.