Премини към основното съдържание

Много медали за децата на Симитли от Международния турнир по плуване „Пирин“ – Благоевград

Радостна новина за община Симитли. Плувци от общината се представиха блестящо на Международния турнир по плуване „Пирин“ – Благоевград, където премериха сили със стотици участници от страната и чужбина.

 

Плувната надежда от кв. Ораново – Димитър Докузов успя да завоюва 4 златни медала в индивидуални дисциплини: 200 метра свободен стил, 400 метра свободен стил, 800 метра свободен стил и 100 метра свободен стил; два златни медала в щафета: 4х50 метра свободен стил в отбор с Атанасов, Зашев и Марков и 4х50 метра съчетано в отбор с Атанасов, Зашев и Марков. С успехите си, Димитър бе отличен и за най-добър състезател в неговата възрастова група.  

 

Страхотно представяне в турнира успя да направи и Гергана Докузова от кв. Ораново, която си заслужи златен медал на 50 метра свободен стил, сребърен медал на 200 метра свободен стил, бронзов медал на 100 метра свободен стил и два сребърни медала в щафета.

 

Макар и „излязла“ от форма, поради здравословни причини, плувната надежда, родом от село Крупник - Марина Лазарова, също успя да вземе впечатляващо участие в надпреварата. Тя успя да спечели сребърен медал на 50 метра гръб и два сребърни медала в щафети 4х50 метра свободен стил и 4х50 метра съчетано заедно с Гергана Докузова, Кръстева и Димитрова.

 

Отлично представяне в турнира взе и Деа Иванова, която успя да стане първа в групата на 100 метра кроул.

 

На трибуните, за да подкрепи младите състезатели от община Симитли, бе и председателят на Общински Съвет – гр. Симитли Вилимир Александров, който след състезанието лично се срещна с децата и техните родители, за да ги поздрави за успехите.

 

Надпреварата се проведе на 4 и 5 март в Благоевград, а нейни организатори са плувен клуб „Пирин“ - Благоевград със съдействието на БФПС.

 

Поздравления за нашите деца и техните треньори - Валентина Атанасова и Спас Борисов! Желаем им здраве и все повече успехи!