Премини към основното съдържание

Кукерите от I-ви квартал, II група на град Симитли с втори банкет за годината

За втори път тази година кукерите от Първи квартал, втора група на град Симитли, заедно с техните семейства и приятели, се събират на весел банкет с парите, събрани от Сурва.

 

Ревностните пазители на традицията споделиха, че тъй като миналата година не е имало банкет заради COVID мерките, тази година са решили да се съберат не един, а два пъти, за да се повеселят заедно.

 

Дълги трапези с вкусни гозби и напитки посрещат всички гости, сред които са и кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, както и председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров.

 

Нощта се очертава да е дълга, а купонът до зори заканват се празнуващите и си пожелават да са здрави, силни и да имат все повече поводи, за които да се събират заедно.

 

Припомняме, че именно кукерите от I-ви квартал, II група откриха сезона на кукерските банкети в община Симитли. Навръх Лазаровден, те събраха приятели и гости на подобаващ кукерски банкет. Над 300 човека бяха в ресторант „Пирин” за голямото благодаря на кукерската група.