Премини към основното съдържание

Благотворителност, дълги хора и много награди за Осми март в Крупник

Осми март, Апостол Апостолов, 8 март

Осми март отпразнуваха и жените от село Крупник. Ресторантът се оказа тесен за всички празнуващи дами, събрали се от различни населени места от община Симитли. Настроението присъстваше още от самото начало в празничната вечер. Организаторите на събитието бяха подготвили много изненади, които допринесоха за голяма забава и приповдигнато настроение, а празнична атмосферата бе до късните часове на нощта.

 

Празникът започна с благотворителна томбола, в която се включиха всички, за да помогнат на свой съгражданин и жител от село Крупник. С това, за пореден път, присъстващите показа единство и съпричастност.

 

Вечерта продължи с предизвикателство за дамите, бе обявен конкурс в три категории: „Торта“, „Сладки“ и „Кекс“. Красивите жени показаха, че освен чара, които носят, умеят и притежават изключително добри кулинарни умения.

 

В класацията за най-добър кекс, наградата бе връчена на Йорданка Милчова. Елизабет Терзийска грабна наградата за най-хубавите сладки. В категорията „Торти“ бе най-трудно да се отлъчи победител, тъй като жените от селото бяха приготвили уникални сладкарски изкушения. Затова независима комисия взе решение да бъдат отличени три първи места, които бяха за Яни Тошева, Кристина Величкова и Софка Теова.

 

 Изненадите съвсем не са дотук. В по-късните часове на празничната вечер, кметът на селото – Иванка Чакалска подари на четири от присъстващите дами бутилка вино, всяка една носеща някакъв приз.

 

Празнуващите показа освен кулинарни, така и танцувални умения. Наградата за „Най- танцувална дама“ отиде при Перса Михайлова. За „Най-достолепна дама“, бутилка вино спечели Радка Крушалийска. Наградата за „Многодетна майка“  бе връчена на Десислава Йорданова. И не на последно място, с наградата за „Най – готина свекърва“ бе отличена Йорданка Милчова.

 

 Красивите дами от селото получиха цветя, жест от кметът на селото – Иванка Чакалска, която  поздрави всички присъстващи, както и специалните гости на техния празник: кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, председателят на ОбС – Симитли Вилимир Александров и Стефан Апостолов.