Премини към основното съдържание

190 ретро автомобила посетиха Симитли в 21-то издание на ретро парада

Ретро парад, 21-вия ретро парад, ценни коли, Апостол Апостолов

На празника на Светите братя Кирил и Методий, в община Симитли бяха проведени редица мероприятия. Едно от тях бе и посещението на 21-вия ретро парад в Симитли.

Ретро автомобили превзеха Симитли днес. За поредна година улица „Христо Ботев“, която се намира под училището, се препълни с красиви ретро автомобили и мотоциклети.

190 автомобила и мотоциклети посетиха днес града ни и спряха за час и половина, за да ги видят всички, за да им се нарадват и снимат.

Автомобилите уникат, бяха разгледани от десетки симитличани и гости на града. Посещението на 21-вия ретро парад в Симитли бе разгледан и от градоначалника Апостол Апостолов и  народният представител Стефан Апостолов.

Както всяка година при гостуването си в Симитли, така и тази председателят на Ретро клуб „Пирин“ – Андрей Андреев благодари за подкрепата, която получават от общинския кмет Апостол Апостолов и община Симитли и връчи подарък на кметския екип.

Специална награда от кмета на община Симитли – Апостол Апостолов, получи собственикът на един от най-атрактивните автомобили в парада. Победителя в тазгодишното издание на парада бе Йосиф Костич от Сърбия, който представи своя ретро бус с година на производство 1979. Наградата му бе връчена от председателя на Общинския съвет Вилимир Александров и зам.-кметът на община Симитли Елеонора Гаврилова.