Премини към основното съдържание

Доказано! През 2019 година в Изпълкома пледирали да се „тупка топката“ за Конгреса

През месец октомври 2019 година се проведе знаково заседание на Изпълнителния комитет на БФС, на което оставка подадоха Борислав Михайлов, както и голяма част от членовете на Изпълкома. Оттогава до този момент така и не бе организиран извънреден конгрес на БФС, а вероятно няма и да бъде организиран

 

През цялото това време екипът на Дарик радио и dsport твърдеше, че ръководството на футболната централа прави всичко възможно, за да „тупа топката“ и да търси различни вратички, които да помогнат за неорганизирането на конгрес. Естествено пандемията с коронавирус помогна много и бе използвана няколко пъти като оправдание.

 

Оказва се обаче, че сме били прави в мнението си, независимо от обстановката свързана с COVID-19. Това става ясно от стенограмата на заседанието от октомври 2019 с част, от която екипът ни разполага. От нея става ясно как са протекли дискусиите около оставката на Борислав Михайлов и оставките на други членове на Изпълнителния комитет, както и ситуацията с Йордан Лечков, който отказва категорично да подаде оставка.

 

В течение на дискусиите президентът на Славия Венци Стефанов прави изявление, с което явно показва каква е неговата настройка: „Ако ме питате, направете така, колкото по-дълго да няма Конгрес“, казва Стефанов, а тезата му е подкрепена и от Йордан Лечков с думите: „аз съм на същото мнение“.

 

В най-скоро време екипът на dsport ще публикува най-интересните части от стенограмата от Изпълкома през 2019 година.

 

 

Статия на dsport.bg

https://dsport.bg/dokazano-prez-2019-ta-v-izpalkoma-pledirali-da-se-tupka-topkata-za-kongresa.html